El conseller de Presidència explica als batles la línia de subvencions que ha posat en marxa el Consell per protegir el patrimoni de la Serra de Tramuntana

 

El conseller de Presidència, Jaume Juan, s’ha reunit avui amb els batles i representants municipals dels consistoris de la serra de Tramuntana per informar-los de la línia de subvencions que ha posat en marxa el Consell de Mallorca per conservar els elements de caire patrimonial i paisatgístic que varen ser  essencials en la declaració com a Patrimoni Mundial de la serra de Tramuntana. 

 

 

Juan ha explicat als representants municipals que el Consell, a través del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, fa un esforç per ajudar els propietaris de la Serra a mantenir el paisatge cultural que ha estat reconegut per la UNESCO. El conseller ha destacat que «el 95 % del territori de la Serra es troba en mans privades, i la declaració de Patrimoni Mundial es va obtenir gràcies als propietaris, que generació rera generació, han fet feina per conservar aquest paratge».

El conseller ha recordat que, malgrat que el pressupost de la institució insular s’ha vist reduït els darrers anys, s’ha volgut fer un esforç per la serra de Tramuntana i s’ha incrementat el pressupost del consorci de 200.000 a 2 milions d’euros. La meitat d’aquest pressupost se destinarà a subvencionar aquest projectes de recuperació. Per una banda, es destinaran 500.000 euros a actuacions relacionades amb la recuperació del paisatge agrícola i el seu entorn i, la resta, 500.000 euros més, a la restauració d’elements etnològics, principalment destinats a la captació, conducció i emmagatzematge d’aigua. Els propietaris tenen de termini fins el proper 3 de juliol per presentar els projectes.

 

Productes destacats

Continuar en la línia de productes i serveis de qualitat a partir dels cítrics i l’olivar, raó de ser de la Cooperativa Agrícola de Sóller.